Orthomolekuláris medicina

Mi is az orthomolekuláris medicina?

Az egészség fenntartása és a betegségek megelőzése érdekében illetve az egészség helyreállításához szervezetünknek szüksége van vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, enzimek, aminosavak megfelelő pótlására.

Orvosok és terapeuták közös munkájának köszönhetően az orthomolekuláris medicina a hagyományos orvosi biokémia és a természetes gyógyászati módok közti hidat teremti meg.

Az egészségünkre hatást gyakorló tényezők

Az orthomolekuláris medicina elmélete szerint az emberi szervezetben a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek optimális koncentrációja szükséges ahhoz, hogy testi, szellemi és lelki téren jó közérzettel rendelkezzünk. Az optimális koncentráció eléréséhez azonban nem elegendő pusztán a mennyiségi és minőségi pótlás, foglalkoznunk kell olyan tényezőkkel is, hogy miként hat egymásra a két ásványi anyag, vagy vitamin, képes-e a megfelelően felszívódni, valamint pontosan milyen hatásai vannak és mikor nem érdemes alkalmazni azt.

Ez az elmélet Linus Pauling amerikai Nobel-díjas vegyész professzornevéhez fűződik. Ő használta elsőként az orthomolekuláris medicina fogalmát.

Az általunk alkalmazott orthomolekuláris termékek, e szerint az elmélet szerint készültek. A készítményeink gyártása több évtizedes múltra tekint vissza, európai terapeuták, orvosok használják a terápiájuk kiegészítőjeként.

Imagem