Általános Szerződési Feltételek

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

A SK8 BioMed Kft.

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI (ÁSZF) | Kiadás/frissítés: 2019. február  08.

a www.biomedics.eu  oldalon elérhető Biomedics online shopra és telefonos ügyfélszolgálatra vonatkozóan.

  

1. AZ ÁSZF ÉRVÉNYESSÉGE

A jelen Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) kizárólag olyan vásárlói szerződésekre vonatkoznak, amely a SK8 BioMed Kft. (Cím: 1124 Budapest,Németvölgyi út 100 .), (a továbbiakban röviden BioMedics) céggel jön létre. Az ÁSZF tehát a BioMedics minden ajánlatára, szállítására és szolgáltatására érvényes, attól függetlenül, hogy a szerződés milyen távkommunikációs eszköz segítségével jött létre. Rendelések kizárólag a SK8 BioMed Kft. által üzemeltetett www.biomedics.eu  online webáruházon illetve a SK8 BioMed Kft. telefonos ügyfélszolgálatán (T: +36 20 988 3680 ) keresztül érkezhetnek. Az előbbi két rendelési formán kívül érkezett rendelést (mint pl.: e-mail) a BioMedics nem tud figyelembe venni.

Jelen Általános Szerződési Feltételek Megrendelő által történő elfogadása a webáruház-szolgáltatás igénybevételének előfeltétele.

BioMedics fenntartja a jogot, hogy a ÁSZF-et részben vagy egészben bármikor módosíthatja. Az ÁSZF feltételek és annak mindenkori módosítása a közzétételkor lép hatályba. Az ÁSZF feltételek mindaddig hatályban maradnak, amíg a webáruház-szolgáltató a webáruház-szolgáltatást biztosítja.

A rendelés leadásával a Megrendelő elfogadja az aktuális ÁSZF-et és jóváhagyását adja ahhoz. 

 

2. REGISZTRÁCIÓ

A www.biomedics.eu  webáruházán és/vagy telefonos ügyfélszolgálatán kizárólag regisztrált felhasználók vásárolhatnak. A regisztráció és a hozzá kapcsolódó adatszolgáltatás önkéntes.

A regisztráció három lépésből áll:

a.,

Regisztráció során a Felhasználónak kötelezően meg kell adnia a következő személyes adatokat:

 • Teljes név
 • E-mail
 • Telefonszám
 • Jelszó
 • Szállítási adatok (szállítási név, utcanév, házszám, település, irányítószám)
 • Számlázási adatok( számlázási név, utcanév, házszám, település, irányítószám)
 • Nemzetközi adószám
 • Hivatalos tevékenységéről bizonyítvány vagy működési engedély.

Regisztráció nélküli vásárlás során a Felhasználónak kötelezően meg kell adnia a következő személyes adatokat:

 • Teljes név
 • E-mail
 • Telefonszám

A választott átvételi és fizetési módtól függően pedig (amennyiben nem helyi átvételt választ) az alábbiakat:

 • Szállítási adatok (szállítási név, utcanév, házszám, település, irányítószám)
 • Számlázási adatok (számlázási név, utcanév, házszám, település, irányítószám,adószám)

b.,

A Megrendelő biztonsága és a hatékonyabb kiszolgálás érdekében, a rendszerbe történő első bejelentkezéskor a vásárlói kód mellett a Megrendelő által választott tetszőleges jelszót kell megadni. Minden további bejelentkezéskor a vásárlói kód és a jelszó együttes megadása szükséges.  Helyi átvétel esetén : Budapest 1124, Németvölgyi út 100 értendő ,ez a cégünk központja , 12-19 óráig van erre lehetöség . H-P.

c.,

Vásárlói regisztráció befejezetté és a jelen ÁSZF elfogadottá válik az online regisztráció befejezésével és/vagy a telefonos ügyfélszolgálat által történt beazonosítással.

A  www.biomedics.eu oldalon a megadott adatok tárolására, archiválására, és kezelésére a Smartworks Kft. bízta meg, aki vállalta az adatok bizalmas kezelését, azokat a fennálló jogviszony alapján harmadik félnek nem adja ki, és szerverein biztonságosan tárolja.

Megadott személyes adatait a Megrendelő a webáruház felhasználói felületén bármikor megváltoztathatja, illetve törölheti.

A regisztrációval egyidejűleg a Megrendelő engedélyezi BioMedics számára, hogy bármilyen időpontban hírleveleket küldjön a részére. A hírlevél leiratkozási lehetőség az adatok módosítása menüpontban található.

 

3. VÁSÁRLÁS MENETE  ÉS FELTÉTELEI

3.1 Online vásárlás

A www.biomedics.eu  internetes oldalon való böngészéshez, a szöveges tartalmak vagy a termékek megtekintéséhez   nem szükséges a belépés.

 Vásárláshoz ,mindig belépés szükséges ahol meg kell adnia a személyes kódját és jelszavát.

Kosara tartalmának ellenőrzése után, megrendelés folytatásához kattintson a Megrendelés folytatása gombra. Az ezek után megjelenő panelen az alábbi adatokat szükséges felsorolni:

 • szállítással kapcsolatos adatok (szállítási név, irányítószám, város, utca, házszám)
 • számlázással kapcsolatos adatok (számlázási név, irányítószám, város, utca, házszám)
 • fizetési mód (bankkártyás fizetés, előre utalás)

 

A „Tovább” gomb megnyomásával a Megrendelőnek lehetősége nyílik rendelése áttekintésére, annak módosítására és a megrendelés elküldésére. Megrendelő a rendelés tényéről minden esetben visszaigazolást kap a biomedics.eu  webáruháztól e-mailben.

Amennyiben korábban már vásárolt az biomedics.eu webáruházában, személyes adatai automatikusan megjelennek.

 

A BioMedics, fő szabályként a termékek tovább értékesítését kis- és nagykereskedelmi egységekben és internetes felületen nem engedélyezi, termékeit kizárólag végfelhasználóknak és nem kereskedelmi mennyiségben értékesíti. Amennyiben Megrendelőt a fenti fő szabályt megszegi, abban az esetben BioMedics fenntartja magának a jogot, hogy a Megrendelő vásárlási kódját és jogát végérvényesen visszavonja.

 

4. ÁRAK

A megrendelés időpontjában feltüntetett és közölt árak magyar pénznemben értendők (beleértve a törvény szerinti általános forgalmi adót is), az árak a szállítási költségeket nem tartalmazzák. A termékek fizetése bankkártyával vagy előreutalással történhet (lásd: 5. Pont).

 

5. HÁZHOZSZÁLLÍTÁS

A SK8 BioMed Kft. www.biomedics.eu webáruházában található összes termék házhozszállítási díja Magyarország területén belül 2 000 Ft.-

Europai országok esetén a feltüntetett árak a mergrendeléskor leadott szállitási ország címzetjét kell figyelembe venni.

A kiszállítást az GLS (GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.) végzi a Megrendelő által megadott szállítási címre (munkanapokon 08:00-18:00 óra között). Amennyiben a kiszállítás nem lehetséges, mert nincs raktáron a megrendelt áru vagy a szállítás egyéb okból késik, akkor a BioMedics arról értesítést küld. A szállítási idő Magyarországon belül általában 72 óra, Olaszország  4-5 nap, Ausztria - Németország  2-3 nap.

Amennyiben a csomagküldő cég az áru átadását nem tudja teljesíteni úgy a csomagról értesítést hagy, és egy új, egyeztetett időpontban újból megkísérli a kiszállítást. Amennyiben az árut másodszor sem sikerül kiszállítani, az árut visszaszállítja a SK8 BioMed Kft-hez.

Megrendelő köteles a kiszállítás időpontjában a csomagot tételesen ellenőrizni és hiánytalan teljesítés esetén az átvételi elismervényt aláírni. Ezt követően hiányosságokra vonatkozó reklamációkat nem áll módunkban elfogadni.

Amennyiben a termékről felbontás után a futár jelenlétében derül ki, hogy a csomagban nem megrendelt áru szerepel vagy bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termékre 8 napos cserelehetőséget biztosítunk. Ebben az esetben a sérülést a futár által felvett jegyzőkönyvvel igazolhatja. Az árucsere tényét a BioMedics telefonos szolgálatán keresztül történt egyeztetést követően 8 napos cserelehetőséget biztosítunk.

Az esetleges szállítási késedelem, vagy a megrendelés teljes meghiúsulása esetén a SK8 BioMed Kft.-t kártérítési kötelezettség nem terheli kivéve az előre utalással történt megrendelés esetén, amely során az összeget 30 napon belül a megadott bankszámlára a BioMedics visszautalja.

 

6. FIZETÉS ÉS TULAJDONFENNTARTÁS

A vételár megfizetése legkésőbb az termék átvételekor, levonás nélkül esedékes. A termék a teljes kifizetésig a BioMedics tulajdona marad. A fizetés online megrendelés esetén bank kártyás fizetéssel vagy előreutalással.

6.1 Bankkártyás fizetés

A Bankkártyás fizetés esetén az oldalon kért adatok kitöltése. 

6.2 Előreutalás

Előreutalás esetén a számla összegét a rendelést követő 5 munkanapon belül kell átutalni a SK8 BioMed Kft.. HUF: 11712004-22462442-00000000, HUF IBAN: HU70 11712004-22462442-00000000, EUR: 11763127-24951883-00000000, EUR IBAN: HU64 11763127-24951883-00000000, SWIFT: OTPVHUHB, OTP Bank Nyrt.-nél vezetett számlaszámára. A megrendelt árut jóváírásig lefoglaljuk az Ön számára. A fizetési határidő eredménytelen letelte után a rendelését már nem tudjuk figyelembe venni. A kiszállítás csak a fizetés beérkezése után történik.

 

7. VISSZALÉPÉSI JOG / A VISSZALÉPÉSI JOG KIZÁRÁSA

7.1 Visszalépési jog

A BioMedics a vásárlók számára lehetővé teszi a rendelt áru visszaadását indoklás nélkül a következő feltételekkel:

Ha a Megrendelő a Fogyasztóvédelmi törvény szerint fogyasztónak minősül, és a rendelését távoli értékesítés keretében az online shopban   úgy a törvényi feltételek betartásával a megkötött szerződéstől vagy a leadott vásárlási nyilatkozattól a szállított áru megérkezése utáni 15 munkanapon belül visszaléphet. Az elállásra vonatkozó igényét a Megrendelő köteles e-mailben az info@biomedics.eu  e-mail címre vagy postai címre írásban jelezni.

A visszalépéshez indoklás nem szükséges. A határidő betartásához az áru határidőn belüli elküldése szükséges a számlán megadott visszaküldési címre. A Megrendelőnek a terméket bontatlan, ill. sérülésmentes állapotban, megfelelő csomagolásban az eredeti számlával együtt kell visszaküldeni a BioMedics címére. A visszaküldés utánvét díját a BioMedics nem vállalja, ez esetben az árut a BioMedics nem veszi át.

Visszalépési és/vagy visszavonási címek:

Postai visszaküldés esetén az alábbi címre kérjük a csomagot visszaküldeni:

SK8 BioMed Kft.
Magyarország
1124 Budapest
Németvölgyi út 100.

 

email: info@biomedics.eu
tel.: + 36 20 988 36 80
ügyfélfogadás: Hé-Pé 12:00-19:00

 

7.2 A visszalépés következményei

A BioMedics köteles a termék ellenértékét a csomag kézhezvételétől számítva 30 napon belül visszajuttatni a Megrendelőnek. A vételárat utalási költségek levonása nélkül (4. pont) jóváírásra kerül a Megrendelő bankszámláján.

 

8. GARANCIA / JÓTÁLLÁS; jogérvényesítési lehetőségek

A BioMedics által értékesített termékekre a vonatkozó jogszabály szerinti jótállási feltételek érvényesek, amennyiben a felek nem állapodtak meg kifejezetten ettől eltérő feltételekben.

Amennyiben a BioMedics és a Megrendelő között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva a Megrendelő számára.

Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságoknál. Amennyiben Megrendelő a fogyasztói jogainak a megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról.

Békéltető testület: A termékek minőségével, biztonságosságával és a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, valamint a szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos fogyasztói jogvita bíróságon kívüli, békés rendezése céljából eljárást kezdeményezhet a lakóhelye szerint illetékes szakmai kamara mellett működő békéltető testületnél.

Bírósági eljárás: Vásárlóként jogosult a fogyasztói jogvitából származó követelésének a bíróság előtti érvényesítésére polgári eljárás keretében a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény, valamint a Polgári Perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény rendelkezései szerint.

 

9. RENDEZVÉNY

A BioMedics által rendezett rendezvényekre jelentkezni a webáruház szolgáltatás keretein belül lehetséges. Rendezvény lehet pl.: előadás, konferencia, megbeszélés, bemutató, stb.

A BioMedics fenntartja a jogot a Megrendelő kizárására az általa szervezett rendezvényekről, amennyiben ezt a Megrendelő magatartása és/vagy szerződésszegése indokolttá teszi. Eseményről történő kizárás esetében a Megrendelő lemond a rendezvény teljes díjáról és minden további kártérítésről, amennyiben a BioMedics kizárja őt a rendezvényről.

Ha a Megrendelő megrendelésével jelentkezik BioMedics által szervezett rendezvényre, azzal vállalja, hogy

 • előadás kezdetén pontosan megjelenik
 • magatartásával nem zavarja annak lebonyolítását vagy a többi résztvevőt
 • részvételét igazolja önmaga azonosításával és aláírásával
 • kép és/vagy hangfelvételt csak a BioMedics előzetes írásos engedélyével készíthet
 • nem tesz olyan kijelentéseket, mely a BioMedics jó hírnevét vagy üzleti érdekeit sérti

Amennyiben a fenti feltételeket a Megrendelő nem tesz eleget, az a rendezvényről történő kizárást vonja maga után.

A Megrendelő vállalja, hogy rendezvényre történő jelentkezésének lemondását legkésőbb a rendezvény megkezdését megelőző 7. (hetedik) naptári napig írásban jelzi a BioMedics felé. Amennyiben a Megrendelő ennek nem tesz eleget, akkor vállalja a részvételi díj 30%-áról történő lemondást a BioMedics javára, mely akkor is érvényes, ha a jelentkezés a rendezvény megkezdését megelőző 7. (hetedik) naptári nap után történt.

Ha a BioMedics hibájából marad el a rendezvény, úgy a BioMedics a Megrendelő által kifizetett részvételi díj mértékégi vállal kártérítési felelősséget. Ezen összegen felüli minden kártérítési igényéről a Megrendelő lemond (például: útiköltség megtérítése, stb.).

 

10. FELELŐSSÉGKORLÁTOZÁS

A biomedics.eu  webáruházon keresztül történő vásárlás feltételezi a Megrendelő részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását. A felhasználó, illetve Megrendelő tudomásul veszi, hogy a böngészéssel és a vásárlással kapcsolatos esetleges kockázatokat saját magának kell felmérnie, illetőleg magának kell gondoskodni a számítógépe biztonságos használatáról és az azon tárolt adatok védelméről.

A BioMedics nem felel a vis maiorból eredő, vagy egyéb, az irányításán kívül eső események okán bekövetkező károkért, ideértve, de nem kizárólagosan a

 • a weboldal használatából, vagy üzemzavarából,
 • az adatok bárki által történő megváltoztatásából,
 • az információtovábbítási késedelemből adódó,
 • vírusok okozta,
 • szoftverhibából, internetes hálózat hibájából, egyéb technikai jellegű hibából eredő,
 • vonal, vagy rendszerhibából adódó,
 • a beszállítótól származó téves információkból eredő károkért.

 

11. ADATVÉDELEM

A Megrendelő hozzájárulását adja ahhoz, hogy a szerződéskötéskor bekért és a Megrendelő által megadott személyes adatokat rendszerünkben elmentsük, feldolgozzuk és a szerződés lebonyolításának idejére (teljesítés valamint elszámolás) felhasználjuk. Személyes adatnak tekintendő minden olyan információ, amely alapján egy személy közvetetten vagy közvetlenül beazonosítható (pl.: név, lakcím, e-mail cím, stb.).

A BioMedics a Megrendelő adatainak mentése és feldolgozása során szigorúan betartja a Magyarországon érvényes adatvédelmi szabályokat amelyekről a www.biomedics.eu oldalon elérhető jogi nyilatkozatában rendelkezik. A BioMedics a műszaki lehetőségek aktuális állásának és az intézkedések üzleti elfogadottságának figyelembe vételével gondoskodik a személyes adatok védelméről. A BioMedics a szolgáltatások teljesítése során kizárólag olyan dolgozókat és partnercégeket vesz igénybe, akik a BioMedics-el szemben kötelezettséget vállaltak a titkos adatok védelmére.

A rendszerünkben elmentett személyes adatokról, kizárólag a Megrendelőnek (azonosítást követően) bármikor tájékoztatást adunk. Bármikor kérheti az elmentett személyes adatainak javítását, törlését vagy zárolását azonnali hatállyal, és visszavonhatja az adatok használatához adott jóváhagyást. Az adatok törlése és zárolása esetén a Megrendelő tranzakciót nem tud bonyolítani a BioMedics rendszerében.

 

12. HASZNÁLATI MEGJEGYZÉSEK / ADATVÉDELMI BELEEGYEZŐ NYILATKOZAT

A BioMedics weboldalának tartalma (szövegek, képek, hangfájlok valamint animációk és videók) valamint a weboldal megjelenése kizárólag a vásárlók tájékoztatását szolgálja, és szerzői jogvédelem alatt áll. Az oldal tartalmából másolni, adatokat menteni és feldolgozni kizárólag magáncélra engedélyezett. Az üzleti felhasználáshoz kifejezett előzetes írásos jóváhagyásra van szükség.

A weboldal használata a vásárló saját kockázatára történik. A BioMedics nem vállal felelősséget az oldalról elérhető idegen weboldalak tartalmáért. A BioMedics ezúton kifejezetten elhatárolódik minden az oldalról elérhető, külső weboldal tartalmától és ezeket a tartalmakat nem tekinti sajátjának. A jelen nyilatkozat érvényes minden megjelenített linkre és a linkeken keresztül elérhető oldalak teljes tartalmára. A cég saját ajánlatai az adatbankokra és adatbank-rendszerekre vonatkozó szerzői jogvédelem alatt állnak.

 

13. ALKALMAZANDÓ JOG

A szerződésből eredő kötelezettségek teljesítési helye Magyarország. A szerződésre a magyar jog érvényes, az EU kereskedelmi jog kizárásával. Az illetékes bíróság székhelye Budapest - Magyarország.

 

14. MENTESÍTŐ ZÁRADÉK

A jelen szerződéses feltételek bizonyos rendelkezéseinek érvénytelensége a szerződéses feltételek többi rendelkezésének érvényességét nem érinti. A felek kötelesek az érvénytelen rendelkezést olyan rendelkezéssel helyettesíteni, amely az eredeti rendelkezés céljának a leginkább megfelel.

A jelen feltételek fejezeteinek címei kizárólag az átláthatóságot szolgálják, és azok szövegezése nem használható fogalom-meghatározásként.

 

Sk8 BioMed Kft.
Telephely: 1124 Budapest, Németvölgyi út 100.
Adószám: 13797430-2-43
Cégjegyzékszám: 01-09-873729

 

Tel. + 36 20 988 36 80
E-mail: info@biomedics.eu
Ügyvezető: Stefan Stiller