Bio Info Source Orthomolekuláris vegyületek előadás

 • Cikkszám: BIS201012
 • Bio Info Source Orthomolekuláris vegyületek előadás
20 300 Ft
 • Nettó ár: 15 984 Ft
A jelentkezéshez válasza ki a kívánt előadást a fenti listából, tegye a kosárba, majd rendelje meg!

Mindenki csak egyszer és csak a saját nevében, a fiókjában megadott néven, jelentkezhet az előadásra! Több személy jelentkezése esetén minden jelentkezőtől külön megrendelés szükséges a saját e-mail címével bejelentkezve!

Jelentkezés lemondása ezeken az elérhetőségeken írásban lehetséges. Ha a jelentkezés lemondása az előadás kezdetét megelőző 7. naptári nap után történik, akkor az előadás díjának 70%-a kerül visszatérítésre. További részletek az ÁSZF-ben.

Bio Info Source Orthomolekuláris vegyületek előadás

A BIS Advanced képzés részét képezi az Orthomolekuláris vegyületek előadás, melynek keretein belül az érdeklődők megismerkedhetnek az orthomolekuláris medicina lényegével és alkalmazhatóságával.

A Bio Info Source Orthomolekuláris vegyületek előadás célja

Az előadás célja, hogy az érdeklődők bepillantást nyerjenek az orthomolekuláris medicinába, illetve annak alkalmazási lehetőségeibe. Ez a terület lényegében a különböző tápanyagok megfelelő időpontban történő, megfelelő mennyiségű, általában nagy dózisú adagolásával kívánja befolyásolni a szervezet működését. Ennek kapcsán áttekintjük a legfontosabb tápanyagok hatásait a szervezet működésére, valamint azt a folyamatot, ahogy azokat felvesszük a külvilágból. Az emésztési folyamatok bemutatása kapcsán szót ejtünk a sejtszintű anyagcseréről és az oxidatív stresszről is. Emellett az emésztőrendszer egészségét biztosító immunrendszer működése is ismertetésre kerül, ahogyan a legfontosabb emésztőrendszeri problémák is. Az előadás felépítése a BIS filozófiáját követve veszi sorra a témaköröket és ad bepillantást a szervezet működési folyamataiba, valamint az orthomolekuláris medicina alkalmazási lehetőségeibe.

A Bio Info Source Orthomolekuláris vegyületek előadás témakörei

 • BIS filozófia
 • Stressz és hatásai a szervezetre
 • Tápanyagok áttekintése
 • Orthomolekuláris medicina lényege, termékei
 • Emésztőrendszer általános felépítés, működése
 • Tápanyagok felszívódási folyamata
 • Sejtszintű anyagcsere
 • Oxidatív stressz
 • Bél immunitása, bélnyálkahártya szerepe
 • Allergiák, érzékenységek
 • Genetikai eredetű emésztőrendszer betegségek
 • Akut immunrendszeri problémák kezelési lehetőségei
 • Orthomolekuláris termékek alkalmazása

Ez az előadás foglalkozik a különböző tápanyagok élettani hatásainak és orthomolekuláris szemléletű felhasználásának témakörével. Az előadás elméletközpontú, de gyakorlati tapasztalatok és esettanulmány segíti a különböző témakörök megértését. A nap folyamán ismertetésre kerülnek a különböző tápanyagok, mint a vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak, valamint ezek legfontosabb élettani hatásai, illetve az, hogy mit is jelent az orthomolekuláris medicina. Ehhez kapcsolódóan az előadás során bemutatjuk az emésztőrendszer általános felépítését és működését, valamint a tápanyagok felszívódásának folyamatát. Ebben a részben szót ejtünk az enzimek jelentőségéről, majd röviden kitérünk a sejtek anyagcsere-folyamataira és az oxidatív stressz témakörére is. Ezt követően az immunrendszer működésével, azon belül elsősorban a bélnyálkahártya immunitásával foglalkozunk, különös tekintettel a tartós stressz élettani hatásaira, az allergiákra, érzékenységekre és a genetikai eredetű immunrendszeri problémákra. Az előadás a Bio Info Source szemléletmódjának ismertetésével kezdődik és ennek tükrében kerülnek bemutatásra a témakörök is. Végezetül az orthomolekuláris medicina és termékek terápiás alkalmazási lehetőségei tárulnak fel a résztvevők előtt.

Akiknek ajánlott

Az előadás minden érdeklődőnek ajánlott, hiszen mindenkinek szüksége lehet az egészsége megőrzése érdekében a különböző tápanyagok bevitelének tudatos szabályozására. Elsősorban azoknak ajánlott, akik terapeutaként, sportolóként tevékenykednek, vagy szeretnének tevékenykedni, illetve akik tudatosan oda szeretnének figyelni saját egészségük megőrzésére.