Bio Info Source Agyi biokémiai folyamatok előadás 1.

 • Cikkszám: BIS100003
 • Bio Info Source Agyi biokémiai folyamatok előadás 1.
30,500 Ft
 • Nettó ár: 24,016 Ft
A jelentkezéshez válasza ki a kívánt előadást a fenti listából, tegye a kosárba, majd rendelje meg!

Mindenki csak egyszer és csak a saját nevében, a fiókjában megadott néven, jelentkezhet az előadásra! Több személy jelentkezése esetén minden jelentkezőtől külön megrendelés szükséges a saját e-mail címével bejelentkezve!

Jelentkezés lemondása ezeken az elérhetőségeken írásban lehetséges. Ha a jelentkezés lemondása az előadás kezdetét megelőző 7. naptári nap után történik, akkor az előadás díjának 70%-a kerül visszatérítésre. További részletek az ÁSZF-ben.

Bio Info Source Agyi biokémiai folyamatok előadás 1.

Az Agyi biokémiai folyamatok előadás 1. célja

A biokémiai előadás célja a táplálkozási-, a sejtanyagcsere-, és az idegrendszeri zavarok egymásra hatásának és biokémiai hátterének megismertetése.

A előadás során összefüggéseiben ismerhetjük meg az enzimek hatását a szervezet működésében, mind az emésztés mind pedig a különböző kórképek esetében, valamint az aminosavak szerepét a sejtanyagcsere folyamatokban, és az idegrendszerre gyakorolt hatásaik vonatkozásában. A előadás témáját képezik még a felszívódási zavarok, és kezelési lehetőségeik a prevenció területén. Továbbá összehasonlítva kerülnek bemutatásra a különböző ételallergiák, érzékenységek pl. glutén, laktóz hátterében meghúzódó immunológiai és biokémiai folyamatok. A résztvevő a táplálkozás-idegrendszer–különböző tünetek összefüggéseit, és megoldási lehetőségeit sajátíthatja el.

Az Agyi biokémiai folyamatok előadás 1. témakörei

 • táplálkozási alapelvek és a BIS filozófia egysége
 • az emésztőrendszer működése, szabályozó mechanizmusok
 • a bélflóra szerkezete, felszívódási zavarok háttere
 • a bélflóra-bél-agy kapcsolat (biokémia)
 • aminosavak, vitaminok és kapcsolatuk az anyagcserében
 • immunitás kialakításának kulcspontjai, bélflóra és enzimek
 • glutén, laktóz, kazein, purin, mucin mint allergének
 • stressz biokémiája és hatásai a szervezetre
 • étrend-kiegészítők alkalmazása; mikor, kinek, mit?

Az Agyi biokémiai folyamatok előadás 1. az idegrendszer és a sejt szintű anyagcsere folyamatok összefüggéseivel foglalkozik részletesebben. Ez az előadás már ráépül a pszichológiai és pszichofiziológia előadások témakörére,és itt már az érzelmek,az idegrendszer,a hormonális működés ,az aminosavak ,a táplálkozás és pszichés zavarok összefüggéseit ismerteti részletesen. Esettanulmányok bemutatásán keresztül és gyakorlati prevenciós és kiegészítő terápiás lehetőségek ismertetésével. 

Akiknek ajánlott

A képzés azok számára ajánlott, akik már részt vettek a BIS Filozófia előadáson és akiket érdekel, hogy miként hasznosulnak a tápanyagok a szervezetben, valamint, hogy melyek azok az anyagok, amik nehezíthetik az emésztést. A képzés rávilágít továbbá a táplálkozásból adódó potenciális egészségügyi problémákra és arra, hogy milyen folyamatokon keresztül érvényesülnek ezek. A problémák felvetése mellett természetesen megoldási javaslatokkal is szolgál az előadás, valamint rávilágít milyen lépéseken át alakulhatnak ki a különböző tünetek. Lényegében egy átfogó szemléletű előadás, melyben a bevitt táplálék biokémiai hatásai mellett, azoknak az anyagcserére és a szabályzásra gyakorolt hatásai is bemutatásra kerülnek.

Kapcsolodó termék(ek)