Bio Info Source Pszichológia előadás 1.

  • Cikkszám: BIS100004
  • Bio Info Source Pszichológia előadás 1.
30 500 Ft
  • Nettó ár: 24 016 Ft
A jelentkezéshez válasza ki a kívánt előadást a fenti listából, tegye a kosárba, majd rendelje meg!

Mindenki csak egyszer és csak a saját nevében, a fiókjában megadott néven, jelentkezhet az előadásra! Több személy jelentkezése esetén minden jelentkezőtől külön megrendelés szükséges a saját e-mail címével bejelentkezve!

Jelentkezés lemondása ezeken az elérhetőségeken írásban lehetséges. Ha a jelentkezés lemondása az előadás kezdetét megelőző 7. naptári nap után történik, akkor az előadás díjának 70%-a kerül visszatérítésre. További részletek az ÁSZF-ben.

Bio Info Source Pszichológia előadás 1.

A BIS Professional képzési program első előadása a Pszichológia előadás, melynek keretein belül az érdeklődők megismerkedhetnek a pszichológia alapjaival.

A Pszichológia előadás 1. célja

A Pszichológia előadás 1. célja, hogy az érdeklődők bepillantást nyerjenek az alapvető pszichológiai folyamatokba. Ennek keretében nem csak a trauma fogalma és hatásai kerülnek bemutatásra, de a különböző érzelmek, mint a harag, félelem, pánik, düh, depresszió stb. is, az általuk kiváltott fiziológiai folyamatokkal együttesen. A előadás során a legfontosabb pszichés betegségekkel is megismerkedhet az érdeklődő, bemutatva, hogy melyek azok az állapotok, amik már túlmutatnak a prevenció területén, valamint melyek azok amikkel még eredményesen lehet foglalkozni ezen a szinten. Ehhez kapcsolódóan ismertetésre kerül, hogy a különböző érzelmi állapotokban, illetve traumák esetén hogyan érdemes viselkedni, illetve kommunikálni és foglalkozni az érintett személlyel. Az átfogó kép kialakításához áttekintjük a tudatos és tudatalatti elmét, valamint az agy, az ideg- és a hormonrendszer részeit és alapvető funkcióit is. Mindezek megértését és alkalmazását a helyzetgyakorlatokon keresztül sajátíthatják el a résztvevők.

A Pszichológia előadás 1. témakörei

  • Trauma fogalma, hatásai
  • Fontosabb érzelmek jellemzői és hatásaik
  • Tudatos és tudatalatti elme
  • Agy, idegrendszer, hormonrendszer részei, funkciója és egymásra hatásaiknak alapjai
  • A pszichológiai betegségek rövid áttekintése
  • Kivel, mikor, hogyan lehet eredményesen foglalkozni
  • Gyakorlati feladatok, helyzetgyakorlatok

A pszichológia előadás 1. témaköre, korunk egyik fontos tényezőjét a stressz és az általa kialakuló viselkedési ,érzelmi és vegetatív tünetek kialakulását ismerteti. Azok összefüggéseit és a komplementer medicina által nyújtott terápiás lehetőségeit mutatja be és ad benne gyakorlati terápiás segítséget. A magatartás, a stressz,a stresszt kiváltó tényezők,stressz faktorok,specifikus stressz reakciók és a stressz élettana,ezen belül a két stressz tengely :a Locus coeruleus - hipotalamus- szimpatikus-mellékvesevelő tengely és a hipotalamus- hipofízis-mellékvesekéreg-tengely lényegét ismerteti és  a vegetatív idegrendszer szerepét a stressz reakcióban. 

Akiknek ajánlott

A Pszichológia előadás mindazoknak ajánlott, akiket érdekel a pszichológia, vagy az alternatív medicina területén szeretnének tevékenykedni és már elvégezték a BIS Filozófia előadást. A képzés rávilágít a psziché és a szervezet alapvető működésére, egymásra hatására, így azok számára is érdekes lehet, akik már tevékenykednek akár a hagyományos orvoslás, akár az alternatív medicina területén. Emellett a előadás azoknak is szól akik még csak most ismerkednek a területtel és nincs ilyen irányú előképzettségük. Mindazonáltal a mindennapokban is jól hasznosítható tudással gyarapodik a résztvevő, mely az élet bármely területén, bármilyen emberekkel való kapcsolatban (párkapcsolat, munkahelyi kapcsolatok, családtagokkal, ismerősökkel való kapcsolatok) alkalmazható. 

Kapcsolodó termék(ek)