Bio Info Source Agyi biokémiai folyamatok előadás 2.

 • Cikkszám: BIS100012
 • Bio Info Source Agyi biokémiai folyamatok előadás 2.
30 500 Ft
 • Nettó ár: 24 016 Ft
A jelentkezéshez válasza ki a kívánt előadást a fenti listából, tegye a kosárba, majd rendelje meg!

Mindenki csak egyszer és csak a saját nevében, a fiókjában megadott néven, jelentkezhet az előadásra! Több személy jelentkezése esetén minden jelentkezőtől külön megrendelés szükséges a saját e-mail címével bejelentkezve!

Jelentkezés lemondása ezeken az elérhetőségeken írásban lehetséges. Ha a jelentkezés lemondása az előadás kezdetét megelőző 7. naptári nap után történik, akkor az előadás díjának 70%-a kerül visszatérítésre. További részletek az ÁSZF-ben.

Bio Info Source Agyi biokémiai folyamatok előadás 2.

Az Agyi biokémiai folyamatok előadás 2. célja

Az Agyi biokémiai folyamatok előadás 2. célja a táplálkozási-, a sejtanyagcsere-, és az idegrendszeri zavarok egymásra hatásának és biokémiai hátterének megismertetése.

A előadás során összefüggéseiben ismerhetjük meg az enzimek hatását a szervezet működésében, mind az emésztés mind pedig a különböző kórképek esetében, valamint az aminosavak szerepét a sejtanyagcsere folyamatokban, és az idegrendszerre gyakorolt hatásaik vonatkozásában. A előadás témáját képezik még a felszívódási zavarok, és kezelési lehetőségeik a prevenció területén. Továbbá összehasonlítva kerülnek bemutatásra a különböző ételallergiák, érzékenységek pl. glutén, laktóz hátterében meghúzódó immunológiai és biokémiai folyamatok. A résztvevő a táplálkozás-idegrendszer–különböző tünetek összefüggéseit, és megoldási lehetőségeit sajátíthatja el.

Az Agyi biokémiai folyamatok előadás 2. témakörei

 • táplálkozási alapelvek és a BIS filozófia egysége
 • az emésztőrendszer működése, szabályozó mechanizmusok
 • a bélflóra szerkezete, felszívódási zavarok háttere
 • a bélflóra-bél-agy kapcsolat (biokémia)
 • aminosavak, vitaminok és kapcsolatuk az anyagcserében
 • immunitás kialakításának kulcspontjai, bélflóra és enzimek
 • glutén, laktóz, kazein, purin, mucin mint allergének
 • stressz biokémiája és hatásai a szervezetre
 • étrend-kiegészítők alkalmazása; mikor, kinek, mit?

Az Agyi biokémiai folyamatok előadás 2. részletesen foglakozik, az aminosavak, enzimek ,vitaminok és ásványi anyagok egymásra hatásával. Kiemelten olyan idegrendszeri kórképek esetén, mind a stressz,belső feszültség,mind pedig a szorongásos állapotok esetében.

Az amigdala, a glutén , genetika és a stressz összefüggését, a türelmetlenség,belső feszültség és az enzim kiválasztási zavar együtthatását esettanulmányon keresztül is bemutatva. A kaseinmorfin ,a keringési zavarok és az enzimek összefüggéseit szintén esettanulmányon keresztül bemutatva ismerhetik meg. A légzészavarok,nehézlégzés hátterébe lévő idegrendszer és táplálkozás összefüggéseinek egymásra hatását tanulmányozhatják. Az enzimek fontos szerepét mind az emésztés, keringés és immunrendszer összefüggésében ismerhetik meg. A pajzsmirigy működési zavarai mögött lévő érzelmi háttér és összefüggései az enzimekkel ,az aminosavakkal és a hormonokkal.

Akiknek ajánlott

A képzés azok számára ajánlott, akik már részt vettek a BIS Filozófia előadáson és akiket érdekel, hogy miként hasznosulnak a tápanyagok a szervezetben, valamint, hogy melyek azok az anyagok, amik nehezíthetik az emésztést. A képzés rávilágít továbbá a táplálkozásból adódó potenciális egészségügyi problémákra és arra, hogy milyen folyamatokon keresztül érvényesülnek ezek. A problémák felvetése mellett természetesen megoldási javaslatokkal is szolgál az előadás, valamint rávilágít milyen lépéseken át alakulhatnak ki a különböző tünetek. Lényegében egy átfogó szemléletű előadás, melyben a bevitt táplálék biokémiai hatásai mellett, azoknak az anyagcserére és a szabályzásra gyakorolt hatásai is bemutatásra kerülnek.

Kapcsolodó termék(ek)