Bio Info Source Pszichofiziológia 1. előadás

  • Cikkszám: BIS191123
30 500 Ft
  • Nettó ár: 24 016 Ft

A BIS Professional képzési program második előadása a Pszichofiziológia előadás, melynek keretein belül az érdeklődők megismerkedhetnek a test és a psziché egymásra hatásával.

A Bio Info Source Pszichofiziológia 1. előadás célja

A Bio Info Source Pszichofiziológia 1. előadás célja, hogy az érdeklődők mélyebben megismerkedjenek azokkal az élettani folyamatokkal, melyek a szervezet működését irányítják, valamint annak bemutatása, hogy ezek milyen kapcsolatban állnak a viselkedéssel és az érzelmekkel, tehát elmélyíthessék, kiegészíthessék a Pszichológia előadás ismeretanyagát. A fiziológiai folyamatok mellett, ismertetésre kerül az epigenetika témaköre is, mely a gének működésével foglalkozó tudományterület, továbbá az is kiderül miért fontos a gondolkodásmód nem csak saját egészségünk szempontjából, de gyermekeink, illetve közvetlen környezetünk szempontjából is. A résztvevők bepillantást nyerhetnek a szervezet működéseinek összefüggéseibe, az anyagcserétől kezdve, az immunrendszeren át, egészen az ideg- és hormonrendszerig. Ismertetésre kerül továbbá a táplálkozás témakörén belül a glutén és laktóz allergén hatása élettani és pszichológiai szinten elemezve, valamint az egészségügyi problémák megelőzésének lehetőségei is. Természetesen a megelőzés mellett a már kialakult panaszok elméleti szintű kezelési lehetőségei is a előadás témáját képezik, szem előtt tartva a BIS és pszichofiziológia megközelítési módját.

A Bio Info Source Pszichofiziológia 1. előadás témakörei

  • Test és psziché kapcsolata, egymásra hatásuk
  • Epigenetika fogalma és működése, kapcsolata a pszichével
  • Idegrendszer, hormonrendszer és immunitás kapcsolata
  • Psziché és anyagcsere kapcsolata
  • Psziché és a táplálkozás kapcsolata
  • A glutén és laktóz, mint allergének hatása a fiziológiai működésre és a viselkedésre
  • Egészségügyi problémák megelőzése és a meglévők kezelése a BIS módszereivel, eszközeivel (elméleti szinten)
  • BIS és pszichofiziológiai szemléletmód mélyebb bemutatása

A Bio Info Source Pszichofiziológia 1. előadás témaköre a test és a psziché kapcsolatával ,azok egymásra hatásával foglakozik. Ebben  a témakörben az idegrendszer, hormonrendszer és az immunrendszer kapcsolata,azok egymásra hatását ismerteti. A kortizol szerepe  a stressz ,és az immunreakciók működésében. A vegetatív idegrendszer és a mellékvese működése, és összefüggése különböző kórképek esetében. Esettanulmányokon keresztül bemutatott prevenciós és kiegészítő terápia ismertetése. Gyakorlati megoldási lehetőségek a belső szabályzó mechanizmusok támogatására.

Akiknek ajánlott

A Bio Info Source Pszichofiziológia 1. előadás azoknak ajánlott, akik szeretnék elmélyíteni, kiegészíteni élettani, pszichológiai ismereteiket, szeretnék megérteni az összefüggéseket és egységes egésznek látni a szervezet működését. Főként azoknak javasoljuk a részvételt, akik az alternatív medicina területén szándékoznak tevékenykedni, vagy azoknak akik ezen, illetve a hagyományos orvoslás területén dolgoznak.