Bio Info Source Pszichológia 2. előadás

  • Cikkszám: BIS191019
30 500 Ft
  • Nettó ár: 24 016 Ft

A BIS Professional képzési program első előadása a Pszichológia előadás, melynek keretein belül az érdeklődők megismerkedhetnek a pszichológia alapjaival.

A Bio Info Source Pszichológia 2. előadás célja

A Pszichológia előadás 2. célja, hogy az érdeklődők bepillantást nyerjenek az alapvető pszichológiai folyamatokba. Ennek keretében nem csak a trauma fogalma és hatásai kerülnek bemutatásra, de a különböző érzelmek, mint a harag, félelem, pánik, düh, depresszió stb. is, az általuk kiváltott fiziológiai folyamatokkal együttesen. A előadás során a legfontosabb pszichés betegségekkel is megismerkedhet az érdeklődő, bemutatva, hogy melyek azok az állapotok, amik már túlmutatnak a prevenció területén, valamint melyek azok amikkel még eredményesen lehet foglalkozni ezen a szinten. Ehhez kapcsolódóan ismertetésre kerül, hogy a különböző érzelmi állapotokban, illetve traumák esetén hogyan érdemes viselkedni, illetve kommunikálni és foglalkozni az érintett személlyel. Az átfogó kép kialakításához áttekintjük a tudatos és tudatalatti elmét, valamint az agy, az ideg- és a hormonrendszer részeit és alapvető funkcióit is. Mindezek megértését és alkalmazását a helyzetgyakorlatokon keresztül sajátíthatják el a résztvevők.

A Bio Info Source Pszichológia 2. előadás témakörei

  • Trauma fogalma, hatásai
  • Fontosabb érzelmek jellemzői és hatásaik
  • Tudatos és tudatalatti elme
  • Agy, idegrendszer, hormonrendszer részei, funkciója és egymásra hatásaiknak alapjai
  • A pszichológiai betegségek rövid áttekintése
  • Kivel, mikor, hogyan lehet eredményesen foglalkozni
  • Gyakorlati feladatok, helyzetgyakorlatok

A Bio Info Source Pszichológia 2. előadás konkrétan az érzelmi traumák témakörével foglalkozik. A trauma fogalma és hatása a szervezet működésére. Fontos téma ,hogy miben különbözik az  érzelmi stressztől a trauma. A  traumák tárolási helye,hypocampus, amigdala a limbikus agy szerepe az idegrendszer működésében. A stressz gének szerepe és működésük. Az előadás során megtudhatják ,hogy mi történik az agyban ha érzelmi stresszbe kerülünk. A tudatos tudat és a tudatalatti elme jelentősége. Gyakorlati segítséget kapnak a traumák felismerésére,és annak kezelésére a prevenciós területen.

Akiknek ajánlott

A Bio Info Source Pszichológia 2. előadás előadás mindazoknak ajánlott, akiket érdekel a pszichológia, vagy az alternatív medicina területén szeretnének tevékenykedni és már elvégezték a BIS Filozófia előadást. A képzés rávilágít a psziché és a szervezet alapvető működésére, egymásra hatására, így azok számára is érdekes lehet, akik már tevékenykednek akár a hagyományos orvoslás, akár az alternatív medicina területén. Emellett a előadás azoknak is szól akik még csak most ismerkednek a területtel és nincs ilyen irányú előképzettségük. Mindazonáltal a mindennapokban is jól hasznosítható tudással gyarapodik a résztvevő, mely az élet bármely területén, bármilyen emberekkel való kapcsolatban (párkapcsolat, munkahelyi kapcsolatok, családtagokkal, ismerősökkel való kapcsolatok) alkalmazható.