Bio Info Source Pszichofiziológia 2. előadás

  • Cikkszám: BIS191214
30 500 Ft
  • Nettó ár: 24 016 Ft

A BIS Professional képzési program második előadása a Pszichofiziológia előadás, melynek keretein belül az érdeklődők megismerkedhetnek a test és a psziché egymásra hatásával.

A Bio Info Source Pszichofiziológia 2. előadás célja

A Bio Info Source Pszichofiziológia 2. előadás célja, hogy az érdeklődők mélyebben megismerkedjenek azokkal az élettani folyamatokkal, melyek a szervezet működését irányítják, valamint annak bemutatása, hogy ezek milyen kapcsolatban állnak a viselkedéssel és az érzelmekkel, tehát elmélyíthessék, kiegészíthessék a Pszichológia előadás ismeretanyagát. A fiziológiai folyamatok mellett, ismertetésre kerül az epigenetika témaköre is, mely a gének működésével foglalkozó tudományterület, továbbá az is kiderül miért fontos a gondolkodásmód nem csak saját egészségünk szempontjából, de gyermekeink, illetve közvetlen környezetünk szempontjából is. A résztvevők bepillantást nyerhetnek a szervezet működéseinek összefüggéseibe, az anyagcserétől kezdve, az immunrendszeren át, egészen az ideg- és hormonrendszerig. Ismertetésre kerül továbbá a táplálkozás témakörén belül a glutén és laktóz allergén hatása élettani és pszichológiai szinten elemezve, valamint az egészségügyi problémák megelőzésének lehetőségei is. Természetesen a megelőzés mellett a már kialakult panaszok elméleti szintű kezelési lehetőségei is a előadás témáját képezik, szem előtt tartva a BIS és pszichofiziológia megközelítési módját.

A Bio Info Source Pszichofiziológia 2. előadás témakörei

  • Test és psziché kapcsolata, egymásra hatásuk
  • Epigenetika fogalma és működése, kapcsolata a pszichével
  • Idegrendszer, hormonrendszer és immunitás kapcsolata
  • Psziché és anyagcsere kapcsolata
  • Psziché és a táplálkozás kapcsolata
  • A glutén és laktóz, mint allergének hatása a fiziológiai működésre és a viselkedésre
  • Egészségügyi problémák megelőzése és a meglévők kezelése a BIS módszereivel, eszközeivel (elméleti szinten)
  • BIS és pszichofiziológiai szemléletmód mélyebb bemutatása

A Bio Info Source Pszichofiziológia 2. előadás foglalkozik az epigenetika témakörével. A gének és a környezeti hatások,a stressz,és érzelmek  összefüggéseivel és szerepével a betegségek kialakulása területén. A glutén ,a laktóz, a tejfehérje érzékenység miként befolyásolja az idegrendszer,hormonrendszer a bélrendszer és az immunrendszer működését. Gyakorlati terápiás lehetőségek ismertetése konkrét esettanulmányok bemutatásán keresztül.

Akiknek ajánlott

Az előadás azoknak ajánlott, akik szeretnék elmélyíteni, kiegészíteni élettani, pszichológiai ismereteiket, szeretnék megérteni az összefüggéseket és egységes egésznek látni a szervezet működését. Főként azoknak javasoljuk a részvételt, akik az alternatív medicina területén szándékoznak tevékenykedni, vagy azoknak akik ezen, illetve a hagyományos orvoslás területén dolgoznak.